Werkgroep Dagactiviteiten

Wij vormen een groep van zo’n 30 vrijwilligers die zich voorgenomen heeft overdag allerlei nuttige en leuke activiteiten te organiseren in de Schepenbank voor mensen die ook overdag thuis zijn.
Die ‘thuiszitters’ kunnen mensen zijn zonder betaald werk, mensen die met (vroeg)pensioen zijn, werkzoekenden, arbeidsongeschikten, huisvrouwen of huismannen enzovoorts. We kijken niet naar de leeftijd, dus jongeren zijn ook welkom! Onze activiteiten vinden overdag plaats en wel op momenten dat de Schepenbank niet benut wordt voor jongerenactiviteiten. Er is dus geen sprake van ‘verdringing’ van jongeren, maar van een aanvulling.
Ons motto is dat we het met elkaar een beetje aangenaam moeten maken in deze samenleving door iets voor anderen te betekenen. We willen niemand betuttelen en iedereen uitnodigen ook een steentje bij te dragen. Zo is vanuit onze groep ook het Repair Café, de Eettafel  en de conversatie Frans ontstaan. Stap eens binnen als een van onze activiteiten plaats vindt! Neem anders contact op met onze spreekbuis Wim Arets, telefoon 046-4421831.

Eettafel

Iedere maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is er tussen 12 en 14 uur een eettafel in de Schepenbank voor mensen, die niet in hun eentje willen eten of die het lastig vinden voor zich zelf te koken. Gekookt wordt door 3 ervaren maar vrijwillige koks en er is hulp van enkele vrijwillig(st)ers. De maaltijden zijn verantwoord en gezond en bestaan uit 3 gangen: voorgerecht, hoofdgerecht en een dessert. Per tafel is er gratis een kan water beschikbaar, andere consumpties dienen contant afgerekend te worden. De eettafel is gestart omdat Cicero per 1 januari ’14 is gestopt met de eettafel in ’t Stegelke in verband met bezuinigingen. Ons initiatief wordt van harte ondersteund door de gemeente Schinnen. De kosten per keer bedragen € 7,-. Het is tijdens de openingstijden mogelijk een 5 of 10 maaltijdenkaart aan te schaffen voor €33,50 of €67,-  zodat dan een maaltijd slechts €6,70 per keer kost. Op donderdag zijn deelnemers de gehele dag welkom. Vanaf 13.30 uur kan er gekaart worden (zie ook de informatie onder ‘soos’)
Wilt u deelnemen aan de maaltijd? U dient dan wel te reserveren en wel bij Tinie Lintzen-Rusman, telefoon 046-4425493, zodat onze koks weten wat ze moeten inkopen.

Conversatie Frans

Iedere maandagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur kan er onder begeleiding in groepsverband in het Frans geconverseerd worden. De activiteit is er op gericht om tijdens vakanties of tijdens familiebezoek in Frankrijk of Wallonië een gesprek te kunnen voeren over alledaagse onderwerpen. Het is dus geen cursus, fouten maken is niet erg. De kosten bedragen € 3,- per keer. Soms maakt de groep een excursie, waarbij in het Frans een rondleiding wordt verzorgd. Zo bezocht de groep onlangs kasteel Amstenrade, waar de gravin hoogstpersoonlijk een rondleiding in het Frans hield. Voor meer informatie kunt u terecht bij Mia Leenen-Hendricks, telefoon 046- 8500124.

Soos

  • Iedere donderdag tussen 10 en 17 uur kan iedereen die overdag vrij is terecht in de Schepenbank te Oirsbeek voor een praatje of om een kaartje te leggen. Een kopje koffie of thee  kost €1,- . Een flink stuk vlaai is verkrijgbaar voor €1,50. De hele dag is het biljart beschikbaar en is er een leestafel, waar naast maand- en weekbladen de krant van de dag te lezen is.
  • Tussen de middag van 12 tot 14 uur kan er geluncht worden: er is een maaltijdsoep a €2,50, een broodje gezond/ham/kaas of met worst verkrijgbaar a €2,-. (Aanmelden voor deze lunch is niet nodig)
  •  Tussen 10.15 en 10.30 uur is de start van een wandeling in groepsverband. Gelopen wordt een route tussen de 5 en 9 kilometer. Er zijn ook routes beschikbaar voor mensen die individueel willen lopen.  Deelname is gratis.
  • Vanaf 13.30 uur kan er gekaart worden. Enkele mannen spelen dan kwajongen, soms wordt er gejokerd en een groep vrouwen bridgen die middag.
  • De eerste donderdagmiddag van de maand tussen 14 en 15 uur is er een z.g. formulierenspreekuur. Mensen die problemen hebben met het invullen van een formulier of een ander probleem hebben als klant met een leverancier, kunnen dan gratis terecht voor hulp.